Tour overview

Термин: 8-ми Декември

Ниш претставува вистинска ризница на историски артефакти. Тој е еден од најстарите градови на Балканот. Родниот град на римскиот император Константин., датира уште од предисториско време, а во себе зачувал многу од боемската историјата.

КЛИКНЕТЕ НА СЛИКАТА ЗА ДА ГО РАЗГЛЕДАТЕ ЕТНО РЕСТОРАНОТ МАЊЕЖ:

 

ШОПИНГ ВО НИШ И ОРГАНИЗИРАН РУЧЕК
ОПИС НА ПАТУВАЊЕТО:
 • 6:30h Состанок на групата на паркингот  пред  Хотел  ВИП (наспроти Ист Гејт мол)
 • 7:00 h – Поаѓање  од  Скопје кон Ниш-Србија со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Ниш во претпладневните часови.
 • Предвидено време за пристигнување во Ниш околу 09:00-09:30 часот.
 • Слободно време за прошетка и разглед на Ниш и Нишката тврдина, прошетки и доручек низ Кујунџиско сокаче и центарот на Ниш…
 • Во договорено време се упатуваме кон Делта Планет шопинг центар и Лидл. Слободно време за шопинг
 • Организиран ручек во етно ресторан ”МАЊЕЖ” во пријатен амбиент и во склоп на коњички клуб “Чегар” (можност за јавање на коњи – факултативно), со локална музика и превкусна традиционална храна и локални пијалоци (вклучени во цената),
 • После ручекот поаѓање кон Македонија, пристигнување во Скопје во вечерните часови.
ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:
 • Превоз на наведената релација
 • Посета на Ниш
 • Ручек во етно ресторан “Мањеж“ LINK: https://www.facebook.com/manjeznis/
 • Организација, реализација и лиценциран придружник на патувањето
ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА:
 • Патничко осигурување
 • Индивидуални трошоци                                                                                                                                                                                                                                          ID005
РЕЗЕРВИРАЈТЕ ВЕДНАШ НА 02/2443-555, 02/2453-555, 078/280-004.
Download pdf brochure